• fájdalmas székelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Elég kényes témával fordulok Önhöz. Egy 2-3 hete elég erős székrekedésem volt (több napig tartott, száraz kemény, nagy átmérőjű széklet távozott belőlem). Szerencsére azóta az állag teljesen helyreállt (általában figyelek a bő folyadékbevitelre és a rostban gazdag táplálkozásra). Viszont azóta sajnos fájdalmak kísérik a WC-zést. Forró, égető érzést érzek a folyamat alatt, ami kb 10-20 másodpercig tart, és néha kis szúró érzések tartoznak hozzá. Utána még néhány percig érzem az égető érzést, de szerencsére azután mintha elvágták volna - ülni is nyugodtan tudok. Szerencsére a székletem nem véres, az átmeneti fájdalom is viszonylag kibírható. Viszont már eléggé zavar ez a több hete zajló folyamat. Tudna ajánlani valami vénynélkül kapható gyógyszert vagy kúpot? Vagy Ön szerint mindenképp érdemes Orvost személyesen is felkeresnem? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, Csilla

        Dr. Csuth Ágnes válasza a végbélrepedés témában

        Kedves Csilla! Érdemes proktológust felkeresni, legvalószínűbb, hogy végbél-repedése van. Figyeljen a széklet normál konzisztencián tartására, vegyen kamillás ülőfürdőt, használjon Mastu S Forte végbélkúpot, WC papír helyett székelés után mossa le a végbélnyílás környékét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 22., 16:01; Megválaszolva: 2011. november 23., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: