• Bélrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 5 éves kisfiamnak évek óta elhúzódó allergiája van, ami bőrtünetekben jelentkezett.Aeriust szed.A vizsgálatok semmilyen allergiát nem állapítottak meg nála.A széklete gyakran laza és van, amikor egészen világos- fehéres színű.Ez mitől lehet? És azt is észrevettem, hogy amikor szed probiotikumot jó a széklet, ha nem egy idő után ujra laza lesz. valamilyen okból kiürülhetnek a jó baktériumok a bélből?

        Dr. Boros Miklós válasza a bélrendszeri panaszok témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés egy étkezési napló vezetése legyen. A legvalószínűbb, hogy itt kell keresni a megoldást. Számolja ki a bevitt összetevőket és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát és egyen a gyermek több növényi rostot. A probiotikus tartósan is alkalmazható. Amennyiben az étkezési változtatások sem vezetnek sikerre keressen fel gyermekgasztro-enterológai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 22., 14:58; Megválaszolva: 2011. november 24., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: