• Aranyér probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Véleményét, tanácsát szeretném kérni aranyérrel kapcsolatban. 33 éves férfi vagyok, egy hete tapasztaltam, hogy külső aranyerem van, apró, borsó nagyságú, nem fáj, nem viszket, semmi egyéb panasszal nem társul a duzzanat. Gyógyszertári krémet használok most.Kérdésem az lenne, hogy mi a teendő akkor, ha a duzzanat nem fog elmúlni? Orvoshoz kellene fordúljak? A táplálkozásomra ügyelek, kerülöm a fűszeres ételeket, a napi edzést is igyekszem betartani. A székelés normális, napi 1-2 alkalommal ( néha erőlködéssel társul ). Üllő munkát végzek.Abban kérném a segítségét, hogy mi lenne a teendőm a panasz megszüntetésével kapcsolatban. Segítséglt előre is köszönöm, válaszukat várom. Üdvözlettel, R.

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A hajlamosító tényezőkön változtasson, hogy hosszútávon megoldja a problémát. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Az elkezdett terápia helyes. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra és alkalmazzon székletlazítót és probiotikus kúrát. Orvoshoz fordulni akkor szükséges, ha a kezelés mellett tartósan nem javul vagy egyéb tünet is megjelenik.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 21., 18:57; Megválaszolva: 2011. november 24., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: