• Végbél körüli viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr_/ Nő! Orvosi rendelőben dolgozok asszisztensként 3 éve. Sajnos már az első hónapokban megjelent a körömgomba a kezemen, azóta küszködök vele. Több hónapja szedek gyógyszert körömgombára. Először Terfint, de ettől fényallergia alakult ki nálam. Most Diflucánt szedek. Mindkettőnél jellemző volt a végbél körüli viszketés és felmaródás. Mivel tudnám ezt mérsékelni? Természetesen a tisztálkodásra nagyon odafigyelek és Neogranormonnal próbálom gyógyítani. A máj tehermentesítésére Legalont szedek. Nagyon szeretnék a körömgombától megszabadulni, így nem szívesen hagynám abba a gyógyszer szedését, mert ettől látom a javulást. A külsőleg használható szerek nem értek semmit. Van-e olyan krém, amely a problémát megoldaná? Ezt a szervezetemben lévő gomba vagy a gyógyszer okozza? Várom válaszát: Ágnes

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél, viszketés témában

        Tisztelt Kérdező! Figyeljen oda az étkezésre. Radikálisan csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát, ez segít a gomba kiirtásában is. Kerülje a fűszeres ételeket. Egyen több növényi rostot. Minden WC használat után zuhanyozzon le, kerülje a helyi irritációt. Helyileg folytassa a hámosító kenőcsöt, valamint alkalmazzon probiotikus kúrát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 21., 09:07; Megválaszolva: 2011. november 22., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: