• Hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel doktor úr! A problémám gyomorfájással kezdődött, amire a házi orvos írt fel Nolpasa nevű gyógyszert. Ez úgy néz ki, hogy be is vált, de emellett a köldököm környékén főként a bal oldalon legtöbbször csak nyomásra fájdalmat érzek. Az ultrahang semmilyen eltérést nem mutatott. A vérkép is jó, a hasnyálmirigyem is rendben van. Általában székrekedésem van amióta az eszemet tudom. Többször előfordul, hogy hashajtót használok. Ilyenkor a hasam felső részén a köldököm fölötti rész középénél érzek szúró fájdalmat. De ezt a fájdalmat van, amikor csak úgy is érzem, álmomból is felébredtem már rá. Elviselhető, de akkor sem normális... A kérdésem az, hogy mi lehet a bajom. Mit tegyek? Ezen problémák okának kiderítésére csak a gyomortükrözés és a béltükrözés szolgál? A tükrözéseket végzik-e tb-s rendelésen bódításban, esetleg altatásban Debrecenben? Nem rég gyógyultam ki a pánikbetegségből, de mivel nagyon félek a vizsgálattól attól tartok, hogy pánikrohamom lenne a vizsgálat során. Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: fké

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom, székrekedés témában

        Panaszát a székrekedés is okozhatja, így első körben ennek a megoldását javasolnám (bő folyadék- és rostbevitel, rendszeres intenzív testmozgás, enyhe hashajtók alkalmazása). Ha a széklet rendezését követően panaszai megmaradnak, akkor érdemes tovább vizsgálódni. Debrecenben a Kenézy Kórházban a vastagbél-tükrözés államilag finanszírozottan elérhető bódításban is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 20., 16:35; Megválaszolva: 2011. november 22., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: