• Évek óta tartó székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 14 éves korom óta van tartós székrekedésem. Azóta szó szerint egy-két alkalmat leszámítva kizárólag beöntéssel és hashajtók segítségével tudok Wc-re menni. Többször voltam kivizsgáláson, azt mondták nagyon renyhe a bélmozgás, de kóros elváltozást, problémát, ami magyarázná ezt az állapotot szerencsére nem találtak. A segítségét kérném abban, hogy hova érdemes ezzel fordulni? Újabb és újabb hashajtókat szoktak ajánlani, mozgást, rostgazdag étrendet, bő folyadékot.. Az elmúlt 10 évben már sokféleképpen táplálkoztam, úsztam, edzettem, változást, különbséget nem látok. Egyre jobban megviseli a szervezetem, szeretnék megoldást találni! Többször magyarázták azzal, hogy túl sokat szorongok.. jártam pszichoterápiára másfél évig, ezen nem segített. Válaszát előre is köszönöm!!

        Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

        Leírása alapján tényleg megpróbált mindent, ami szóba jön. Ismert egy veleszületett betegség, amely súlyos fokú vastagbél-renyheséggel jár, ez az un. Hirschsprung kór. Érdemes lenne ennek utánajárni, mert ha ez okozza panaszait, akkor a kóros bélszakasz műtéti eltávolításával panaszai megszűnhetnek.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 14., 09:44; Megválaszolva: 2011. november 15., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: