• Epeelfolyási zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek fönnálló problémám étkezés után kb. 1 órával jelentkezik, tompa epigasztrialis fájdalmak, hányinger, főként esténként. Történt izotóp vizsgálat, ahol szabályos telődést állapítottak meg, de ürülés 60perc után sem volt látható. Ez év tavaszán eltávolították az epehólyagot. Kő, gyulladás nem volt. A panaszaim nem szűntek meg. Az ERCP vizsgálat következett, amely negatív, de a feltöltést rövid sphincterotomias kanüllel ,de a choledochust feltölteni nem tudták. A panaszaim továbbra is fennállnak, kérem segítsen, hogy mit tegyek, hogyan lehetne a továbbiakban kezelni a bajomat.

        Dr. Boros Miklós válasza a epehólyag témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépésként vezessen étkezési naplót. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Kerülje a szénsavas italokat, péksüteményeket, alkohol- és dohányzási tilalom. A zsíros-fűszeres ételek arányát is csökkentse. Egyen több növényi rostot és alkalmazzon probiotikus kúrát. A laboreredményekről nem ír, sem az ultrahang által lemért epeút átmérőkről. Ezek nélkül korrekt véleményt nem lehet írni, javaslom keressen fel nagyobb centrumban működő gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 13., 10:58; Megválaszolva: 2011. november 14., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: