• Széklet és bőrprobléma tejérzékenység mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A következő problémámmal fordulok Önhöz: Az utóbbi időben, mióta Lactase tablettát kezdtem el szedni észrevettük, hogy a székletem szaga és állaga megváltozott. Ennek eddig nem tulajdonítottunk jelentőséget, viszont most már szeretnék utánajárni, hogy mi lehet a probléma. Ez a jelenség mellett észleltük, hogy a tenyeremről elkezdett hámlani a bőr. Nagyjából három éve voltam gyomortükrözésen és vastagbéltükrözésen is, akkor szervi elváltozást nem találtak. Előtte voltam még kilégzéses teszten, ekkor derült ki a tejérzékenység. Sajnos akkor nem tájékoztattak, majd némi tájékozódás alapján (nagyjából 1,5 évvel később) derült ki, hogy probiotikumot kell szednem (jelenleg Bonolact pro+biotikum-ot), ill. kálciumot is kell pótolnom (a fogaim kezdtek el romlani) . A Lactase tablettát nagyjából 1 éve kezdtem el szedni (a magas vérnyomás gyógyszerek beszedése előtt), mivel sajnos azt az információt kaptam, hogy laktázt tartalmaznak. A kérdésem az lenne, hogy Ön mit javasol, van-e teendő? Várom szíves válaszát. Üdvözlettel

        Dr. Szigeti Nóra válasza a laktóz intolerancia témában

        Kedves Kérdező! Első lépésben azt javasolnám - ha időben a Lactase tablettához köthetőek a panaszai -, hogy hagyja el annak szedését, és csak laktózmentes tejet és tejtermékeket fogyasszon, miközben figyeli a tünetek alakulását.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. november 13., 09:26; Megválaszolva: 2011. november 24., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: