• Laktóz-intolerancia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap és ma,2 napos H2-kilégzési tesztet végeztem,laktóz-intolerancia gyanúja miatt.Sajnos az orvosomhoz csak hetek múlva tudok visszamenni,de nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Első napi papíron ez szerepel: LACTULOSE(20g),ennek eredményei ppM-ben: 2-2-1-6-8-23-34-43-30 Második napi papíron ez szerepel: LACTOSE(40g),ennek eredményei ppM-ben: 1-1-1-0-0-1-1-2-2. Az első napra azt mondták,hogy a felszívódást vizsgálják,hogy "jól működnek-e a szerveim?"A második napra pedig,hogy van-e laktóz-intoleranciám.Orvos nem volt velem,csak nővér,ő azt mondta,hogy a második nap eredménye alapján VAN laktóz-intoleranciám,mert ha nem lenne, akkor 20ppM fölé mentek volna az értékek,a második nap,az első óra után. Csak azért nem hagy nyugodni,mert azt olvastam,hogy akinek 20fölé megy,az a laktózos. Csak szeretném tisztán látni,most akkor laktóz-intoleranciám van vagy esetleg a nővérkét érthettem félre?! Köszönettel! Egy laktózos? :)

        Dr. Plósz János válasza a laktóz intolerancia témában

        A hidrogén kilégzési teszt az alapján működik, hogy a vastagbélbe jutott szénhidrátokat az ott lévő baktériumflóra hidrogén-gáz termelése mellett bontja, majd ennek egy részét kilélegezzük. Ha laktóz bevitelt követően nem emelkedik meg a kilélegzett H2 szintje, az azt jelenti, hogy a vékonybélben lebomlott a laktóz és felszívódott, így nincs szó laktóz-intoleranciáról.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 12., 02:17; Megválaszolva: 2011. november 15., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: