• Véres széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        32 éves,186cm magas, 95kg súlyú fiatalember vagyok! Az elmúlt fél évben azt vettem észre, hogy kb. havonta egyszer széklet ürítéskor élénkpiros vért is tartalmaz a székletem kis mennyiségben. Nem fáj semmim, nem érzem puffadtnak, fáradnak magam, a közérzetem jó! Minden nap járok wc-re, székletem laza állapotú, nem kell erőlködnöm wc-zés közben. Testsúlyom állandó értéket mutat 1-2kg ingadozással. Ez év márciusában 3 hét alatt fogytam 10kg-ot, a háziorvosom vérvételre küldött, amely negatív eredmény mutatott, csak a koleszterin szintem magas egy kicsit. Ezt a hirtelen fogyást a stresszre fogtam, mert abban az időszakban kissé összegyűltek felettem a viharfelhők! De visszanyertem a súlyom rövid idő alatt, és tartom is a 95kg-ot. Életem során 2-szer volt aranyér problémám, melyet kúp és kenőcs alkalmazásával kezeltem sikeresen. Szeretnék tanácsot kérni a szakemberektől, hogy ezen tünetek leírása milyen egészségügyi problémát takarhat, és mit javasolnak, mit tegyek!Előre is köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a véres széklet, aranyér témában

        Kedves Kérdező! Visszatérő véres székürítés esetén mindenképpen szükség van teljes vastagbéltükrözésre. Ennek negativitása esetén proktológus tud segíteni az esetleges aranyeres panaszokon.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. november 10., 19:42; Megválaszolva: 2011. november 10., 23:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: