• Nyálkás széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Régóta fennálló problémám van. A székletem szinte minden alkalommal sárgás-barnás nyákot tartalmaz. Ennek mennyisége változó, de soha nem tűnik el teljesen. Amikor szedtem antibiotikumot egyéb betegségre, éppúgy megvolt ez a tünet, mint amikor nem szedtem semmit. Kb 1 éve voltam koloszkópiás vizsgálaton, ott nem találtak gyulladást, aranyeret diagnosztizáltak. Nem vészes mert nem fáj, bár néha erőlködésre kisit véres a papír. Sajnos néha szorulásom is van, és van hogy 2-3 napig nem tudok wc-zni. És emésztési problémával, gyakori teltségérzéssel is küszködök. Probiotikumit használok. Ön szerint mi okozhatja a nyákot, illetve kell e újra tükrözést csinálni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a nyálkás széklet témában

        A nyálkás széklet önmagában nem jelent problémát, nem szükséges ismételt colonoscopia. Oka lehet a székrekedés, de akár az aranyeresség is. Javaslom mozogjon rendszeresen, intenzíven, fogyasszon sok folyadékot és rostot. (Érdemes lehet Mucofalk Orange készítményt kipróbálni).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 09., 12:57; Megválaszolva: 2011. november 10., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: