• Hasmenéses IBS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tobb vizsgalatot kovetoen IBS-t diagnosztizalt az orvos. Nekem a hasmeneses IBS jutott. Mar egy eve tart. Sajnos, amit szeretnek, ami egeszseges, nem ehetek; rostok, zoldsegek, gyumolcsok, stb, mert eros hasmenesem lesz ezektol. Az eletminosegem jelentosen romlott, mert a hasmenes surgeto szekelesi ingerrel jelentkezik. Szinte mindenutt azt olvasom, hogy sokat segit, ha probiotikummal helyreallitjuk a belflorat. Eleg sok ilyen keszitmenyt kiprobaltam, tobbek kozt a sokak altal nagyon jo minusegunek mondott Calivita es Okonet belbakteriumait is. DE. Ezektol csak rosszabb lett az allapotom; eros, surun jelentkezo uritesi inger teljesen hig szeklettel. Ezek utan mit tegyek? Tenyleg nincs mas mint, szentablettan es egeszsegtelen, szekrekedest okozo eteleken elni? Vagy van meg vmi mas, amit kiprobalhatnek?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a irritábilis bél szindróma témában

        Kedves Kérdező! Ahogy olvasom, ön mindent megtett, amit az étrendi változtatások esetében meg kellett tennie. Az IBS háttere pszichés, a stresszoldás, esetleg szorongásoldó szedése fog még tudni segíteni a panaszain, a hasfogó szedése csak tüneti megoldás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 08., 18:28; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: