• Visszatérő hasmenésem mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Tanácsot szeretnék kérni, mit tegyek, mi lehet az oka vajon a visszatérő hasmenésemnek. Általában is lágy a székletem és rendszeres is, minden nap 1-3-szor van normális esetben, ugyanis rengeteg zöldséget, magot és gyümölcsöt eszem. Azokon a napokon, amikor nem eszem zöldséget, gyümölcsöt, magon (ilyen NAGYON ritkán van), akkor csak egyszer van egy nap. Székrekedésem soha nincs. Időnként viszont nagyon durva hasmenésem van. Akkor egy nap akár 10-20szor is van hasmenésem, és olyan híg, mint a víz!!! Nincsenek hasi görcseim, puffadni szoktam, de az a zöldségek miatt van. Nincsenek hasi fájdalmaim, csak akkor, ha olyat eszem. Van, hogy tudom, hogy össze-vissza ettem, és attól van hasmenés, de van úgy, hogy semmire sem tudom ráfogni. Van úgy, hogy napokig tart. Közben nincs lázam, nincs kifejezetten rossz közérzetem, és az esetek többségében átlagos erőnlétem van ilyenkor is, nem rosszabb, mint általában, csak egy kicsit rosszabb. Ilyenkor a folyadéktól, a víztől is hasmenésem van, meg akkor is, ha nem eszem semmit, akkor is jön ez a vízszerűség belőlem. Igazából nem csináltam eddig nagy ügyet belőle, mert arra gondoltam, hogy ha rendszeresebben táplálkozom majd, meg rendes kaját és nem össze-vissza, akkor elmúlik, de hogy még akkor is előfordul, mikor semmi olyat nem eszem, már aggaszt. Gondoltam, hogy a stressz, de amúgy ilyenkor nincs az átlagoshoz mérten kirívóbb stresszes helyzetem sem. Amúgy általánosságban igen aggódó, stresszelő típus vagyok, és nem igazán vezetem le semmin sem, inkább magamba fojtom. Amúgy nem fogytam, a testalkatom normális. És alulműködik a pajzsmirigyem, amire 50 mikrogramm Letrox-ot szedek, de a közelmúltban kontrolláltattam a hormonszintjeimet, és teljesen normális mindegyeik így gyógyszerrel, szóval nem vagyok túladagolva sem. Válaszát, tanácsát előre is nagyon köszönöm! Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Ágnes! A krónikus hasmenés okát feltétlenül ki kell vizsgáltatni. Oka lehet pl. felszívódási zavar: tejcukor-intolerancia, lisztérzékenység, vagy irritábilis bél szindróma, valamilyen kórokozó jelenléte, hasnyálmirigy vagy epehólyag eredetű probléma, stb. Kérjen beutalót gasztroenterológiai szakrendelésre.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 07., 23:53; Megválaszolva: 2011. november 08., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: