• Pánikbeteg vagyok ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! 3 hete pánikrohamom volt. Egy buliból hazaérve erős hasmenés, hasgörcs és hányás tört rám. Nem ittam sokat, 1-2 pohár 4% os alkohol tartalmú italt ittam. Később alig kaptam levegőt, elzsibbadt mindenem , halálfélelmem volt. Nem tudtuk mitől van, mentőt hívtunk , ők azt mondták pánikrohamom volt. Magas volt a vérnyomásom és a pulzusom. Megnyugtattak majd elaludtam. Reggel továbbra is ment a hasam és akkor már annyira fájt a hasam ,hogy sírógörcseim voltak. Elmentünk a sürgősségire ,ott az orvos azt mondta ez nem pánikroham volt. Adott 2 gyógyszert. Egy hasfogót és egy hányáscsillapítót( nem tudom a nevüket) amitől elmúlt az egész. Jól is voltam, csak következő héten buli után megint rám tört a hasmenés hányás. Akkor nem voltam rosszul , megnyugodtam és elaludtam. Akkor nem tudtam mitől volt megint, de péntek este megint rosszul lettem. Nem ittam semmit, este 7 körül éreztem ,hogy émelygek és hányingerem van. Egész nap furán éreztem magam a testemben de nem foglalkoztam vele. Hozzáteszem szinte minden nap megy a hasam , és már régóta nem tudok úgy elmenni itthonról ,hogy előtte nem mentem volna el wc-re. Nem tudom mitől lehetnek ezek a rosszullétek, sok helyen olvastam ,hogy hasonlít a pánikbetegségre, de tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Panaszai alapján az első alkalommal valamilyen gyomor-bélhurutja zajlott, ez okozhatta a rosszullétet. Az nem kizárt, hogy a rosszullét hatására megijedt, ennek mértéke elérhette a pánikot. A tartós panasz hátterében irritabilis bél szindroma állhat (az étkezést követő illetrve reggeli hasmenés hátterében). Ennek megoldására a gyakori, rendszeres kis étkezések, pre- és probiotikumok kúraszerű fogyasztása, rendszeres testmozgás, esetleg Dicetel tabl. szedése segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 06., 09:04; Megválaszolva: 2011. november 06., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó