• A gyomor folyamatos fájdalma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Címzett! Párom panaszai kb. három hete kezdődtek és azóta nem enyhül, a háziorvos pedig azt mondja semmi baj, majd elmúlik. A panasza a következő: kezdődött a gyomor puffadásával, eleinte enyhén, aztán már minden étel elfogyasztása után. Kb. egy hete jelentkezett a gyomor görcsös fájdalma a puffadás mellett. Most patikai ajánlásra: Protexint, Neo-Bilagit, Anaflat, Nospa szedését kezdtük meg csütörtök óta. Az étkezés utáni puffadás ugyan már nem jelentkezik oly mértékben, enyhe, viszont a görcsölés szinte állandó, illetve folyamatosan hetek óta hallható a gyomor szüntelen bugyorgása. Sokszor éjjel is felébred és fáj a hasa. Lázzal és más panaszokkal nem jár a betegség. A has könnyen betapintható, nem feszül. Minden tejterméket kiiktattam az étrendből, így nem hiszem, hogy laktózérzékenységről van szó. Sok folyadékot iszik és kímélő étkezésre fogtam, de szinte semmi változás. Annyit kell tudni, hogy tehenészeti telepeket látogat a párom és kb. három hete egyik telepen kezeletlen tejet ivott. Arra gondoltunk, hogy esetleg ezzel lehet összefüggésbe és bevitt valami vírust, fertőzést a gyomorba, ami ott letelepedett és nem tudjuk az ellenszerét. Kérném szakszerű javaslatukat kihez forduljunk, mivel két hét múlva, közel 3 hétre külföldre kell utaznia. Köszönöm!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi betegség témában

        Kedves Kérdező! Ha háziorvos nem indított vizsgálatokat, forduljanak gasztroenterológushoz. Laborvizsgálatok, hasi ultrahang elengedhetetlen, ha ezek segítségével nem derül ki semmi, gyomortükrözést javasolok.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. november 06., 06:35; Megválaszolva: 2011. november 06., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: