• 4 napja tartó folyamatos hasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Már 4. napja folyamatos, kínzó hasfájás gyötör valamint székrekedésem van állandó hasmenés mellett, mely csak folyékony állagú. A gyomrom evéstől, ivástól és nyomástól is fáj. A hasmenés elleni gyógyszerektől (Lopedium, széntabletta) minimálisan javul maga a hasmenés rövid időre, de még így is gyakran (kb óránként-fél óránként) kell wcre mennem, minimális eredménnyel, ami folyékony. Már próbáltam beöntést is, de nem jött ki semmilyen ürülék cspán az átlátszó kamillás víz. Ma jártam orvosnál, de csak hasfájás elleni gyógyszert adott, és közölte hogy fogyasszak több folyadékot, és ha nem mulnak a panaszok 1-2 napon belül, kórházi beutalót ír. A fájdalmak változó erősségúek, előfordul hogy sírnom is kell tőle, éjszakánként pedig az alvás is nehezen megy. Főiskolára járok, és emiatt már két zárthelyit is jövő hétre kellett halasztanom, valamint a fájdalom is kezd egyre elviselhetetlenné válni. Kérem segítsen! Mi lehet ez? Mit tehetnék? Tisztelettel Klaudia

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        4 napja tartó hasmenés, hasi fájdalom elsősorban fertőzéses eredetű gyomor-bélhurutra utal. Széklettenyésztés elküldése indokolt első körben, ezt követően pre- és probiotikum fogyasztása, bő folyadékbevitel, diéta (kekesz-tea, pirítós, majd fokozatosan bővítve), esetleg bélben ható antibiotikum terápia (Normix vagy Klion).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. november 03., 18:29; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: