• Lisztérzékenység vagy Chron-betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni a következőkben: - Naponta általában 5x van székletem,az utolsó kettőnél már csak nyálkaszerű valami ürül. -A hasam gyakran puffadt,főleg evés után(független a megevett mennyiségtől!), -diszkomfort érzetem van -fokozott bélgázképződésem -naponta csak 2x-3x kis mennyiséget tudok enni,mert mindjárt jelentkeznek a tünetek. -Ha eszek valamit ,akkor rá fél óra múlva hasmenésem van,és utána még vagy 4x. Sclerosis multiplexem is van,de nekik általában székrekedésük szokott lenni. Tanár Úr javaslatára már 8 hete egyáltalán nem eszem semmiféle tejeset,és csak gluténmentes étrenden élek. Megszűntek a panaszaim!! Jól érzem magam! Naponta 1x max.2x van normál székletem. Nincs haspuffadás..stb a fenti tüneteim TELJESEN megszűntek! Jól érzem magam. Vettek tőlem vért immunserelogiát. Annak az eredménye negatív lett. Jövő héten megyek bélboholybiopsziára. (az nem baj,hogy már 8 hete diétázom?Nem fog fars eredményt adni?) Hetente adom magamnak az Avonex injekciót 1x az nem befolyásolja a serológia illetve a biopszia eredményét? Ha a biopszia is negatív lesz,akkor az a nagy kérdésem,hogy MITŐL??? van/lehet a hasmenésem? Idegesség miatt szerintem nem lehet,mert akkor a gluténmentes étrend alatt is lett volna hasmenésem. Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel:

        Dr. Szigeti Nóra válasza a Chron-betegség, lisztérzékenység témában

        Kedves Kérdező! Az immunszerológiai vizsgálatnak csak akkor van rételme, ha nem diétázik, tehát a diéta melletti negatív eredmény nem zárja ki a lisztérzékenységet. A szövettani gyógyuláshoz több idő kell, úgyhogy lehet, hogy ott még lesz pozitivitás.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. november 02., 18:54; Megválaszolva: 2011. november 03., 23:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: