• Orrtörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 nappal ezelőtt elcsusztam a fürdőben, és az orromat a kádba ütöttem. Mint kiderült, eltörött, a törött csont elmozdulása nélkül. A szem alatti duzzanat és bevérzsé miatt, a deformálódás most látszik csak. Mennyi idő mig kiderül, hogy a deformálódás végleges, vagy még a töréssel járó duzzadás. illetve, ha végleges, akkor mikor van mód legelőbb az orrplasztikára??????

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ortörés témában

        Ha a röntgen alapján elmozdulás nélkülinek írja le a törést, akkor a deformitás oka a duzzanat. Fontos a lehetőség szerinti orrfújás kerülése, így elkerülhető az elmozdulás. A zúzódásait, véraláfutásait jegelje, borogassa, valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel kezelje. Az elszíneződések 2-3 hét alatt, a duzzanatok 4-5 nap alatt szűnnek meg.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 18., 17:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: