• Mikor járhatok újra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Július 21-én balesetet szenvedtem. Eltört a szárkapocscsontom a bokához közeli végén. Még aznap megoperáltak és a törött csontokat acéllemezzel kapcsolták össze. Két hét után tépőzáras, műanyag rögzítőt és egy pár mankót kaptam, de további 4 hétig ágyban fekvést javasoltak. Mivel mindez külföldön történt és nyelvi problémák is megnehezítették a pontos tájékoztatást, a következő kérdésekre szeretnék Öntől választ kapni. Meddig kell ágyban feküdnöm? Mikortól lehet a rögzítővel ráállnom a törött/gyógyuló lábamra? Meddig marad a rögzítő a lábamon? Mikor lehet/kell eltávolítani a lemezt a lábamból? Tisztelettel: Zsuzsa (55 éves)

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

        A dokumentáció ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján Önnek külboka törése volt. A tehermentesítés függ a törés jellegétől, magasságától és az esetleges társérülésektől. Így látatlanban azt javaslom, hogy a műtéttől számított 6 héten belül kezdje el terhelni a végtagját fokozatosan. A teljes terhelést a 10. hétre érje el és addigra hagyja el a rögzítőt is. A fémet általában 1 év után szoktuk eltávolítani. A végtagjával terhelés nélkül mankó segítségével a műtétet követő 3. naptól járhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 05:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: