• Kidobott a háziorvos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, T. tanácsadó! Munkából hazajövet, tédreestem, eltört az V-ös lábközépcsontom. A fekvőgipszet nagyon térdhajlatig takták, jól megívelve a vátlimon,ha fölpolcoltam a lábam, belemélyedt a térdhajlatba a széle. 2-3 nap múlva már fájt a vádlim. Amikor a fekvőgipszet levették, mondtam, hogy kőkemény a vádlim, és fáj. Azt mondták, hogy az izom fáj talán, mert nem használtam. Nem járógipszet kaptam, hanem bokaortézist, amiben vaslemez merevítők voltak. Járjak rajta nankóval. Estére nagyon bedagadt a lábam.. Éjszaka borogattam, napközben fásliztam. Másfél hét múlva visszarendeltek, mondtam, hogy nagyon fáj a vádlim, a töréstöl jól tudok járni, de a vádlifájdalomtól nem.Megtapogatta, megnyomkodta, és aztmondta, ha trombózisa lenne, leugrott volna az asztalról., kenegessem lyoton géllel. Éjszaka már a párnára sem tudtam lerakni, annyira fájt a vádlim. Másnap telefonon kértem egy régről ismert baleseti sebész főorvost, hogy fogadjon. Ő elküldött érultrahangra, kiderült, hogy több izomvénában friss trombozis van, de a mélyvéna tiszta. Első perctől kezdve nyomtam a CLEXANE 40mg hasinjekciót összesen 70-et. Továbbra is felváltva jártam, amikor visszarendeltek, a háziorvoshoz, és a balesetire..A háziorvos csak az ambuláns lapot nézte, meg a táppénzes papírt adta, rá nem nézett a lábamra. = hét után közölte, hogy ha a hasinjekciók elfogytak, majd ad egy gyógyszert, amit 1éven át kell szednem. Következö héten mentem a balesetire, röntgen után az orvoss megnyomogatta, és közölte, minden rendben, mennyi injekcióm van még? modtam, hogy 5, jó azt nyomja be, aztán felejtse el az egészet. Ekkor én elmondtam amit a háziorvos mondott, hogy mit kell szednem. Ő hevesen tiltakozva azt mondta, ne engedje, nem kell magának Syncumár, nem mélyvénás trombósisa volt. Amikor visszarendelt a háziorvos, elmondtam neki, mit mondott a baleseti sebész, rá is írta az ambuláns lapra, hogy "ANICUAG: KEZELÉS TOVÁBBRA NEM SZÜKSÉGES!" A háziorvos azt mondta "KELL! MERT ELÉG MÉLYVÉNÁS TROMBÓZIS VOLT EZ", és kezembeadta a Syncumárt, egy érultrahangos, és egy laborbeutalót, és megkérdezte tudom e mi ez a gyógyszer, mondtam, hogy nem. Elmondta, hogy ez a "PATKÁNYMÉREG, amitől a patkányoknak fölhigul a vérük, és elvéreznek. Amikor kimentem az aszisztenséhez,(aki a felesége) Szörnyülködve mondta, hogy, jaj, Syncumáros lettél? Na mihelyt hazamentem utánanéztem a gyógyszernek., és ennyi rémhír után úgy döntöttem, hogy az eredményekig nem szedem be, csak ha szükséges..3nap múlva sikerült az érultrahangot megcsinálnom, az ultrahangos orvost kérdeztem, hogy a lelet alapján kell e, a válasza egyértelmű Nem volt. a véreredmény is értékhatárokon jól belül van. Amikor ezeket elvittem a háziorvosnak, és bevallottam a kérdésére, hogy nem szedtem a syncumárt, felállt, kezembe adta a papírjaimat, és közölte."BEFEJEZTEM MAGÁVAL? KERESSEN MÁSIK BELGYÓGYÁSZT! Tehát kidobott.Elmentem a szomszéd falu háziorvosához, hogy fogad e, ő azt mondta, hogy fel kell hívni a kollégáját, nehogy probléma legyen ebből, és amikor a fülem hallatára megkérdezte, mi a probléma, ami miatt át akarok memmi hozzá, a jelenlegi háziorvosom így válaszolt: "AZ A NŐ HÜLYE!" Jó ajánlólevél nem? Most mihez kezdjek?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábtörés témában

        Először is mindenképpen keressen másik háziorvost. Mert aki így beszél a betegeiről, azt célszerű otthagyni. A syncumar-ral kapcsolatban a pontos válaszhoz ismerni kellene az összes dokumentációját. Elmondása alapján Én is azt mondom, hogy nem szükséges a tabletta szedése. Az injekciók adása során megszűnt a felületes vénák trombózisa a mély vénák meg nem is voltak érintettek. Ilyen esetekben nem szoktuk a Syncumárt elindítani. Ezt erősítette meg a baleseti sebész is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 16:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: