• Seb, karcolás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Egy hete egy kiálló fémdarab megsértette a kezemet, és egy kb, 3,5 cm hosszú karcolást ejtett, egyik végén mélyebb a seb egy picit, amúgy szinte csak felületi. Lemostam, ecettel fertőtlenítettem, majd többféle krémmel is kentem (Tetran. körömvirág, később Bepanthen). A probléma hogy lassan gyógyul, sokáig piros volt most leestek róla a keletkezett sebek (alig volt) de még mindig piros maga a heg és kötülötte picit és nem tudom, hogy ez a gyógyulás része vagy gyulladás vagy fertőzés okozza. Lehet valami baja? Nem fáj és más panaszom nincsen. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a sérülés témában

        Kedves Kérdező! A seb felülfertőződését csak fizikális vizsgálattal lehet pontosan megítélni, ezért keresse fel a háziorvost, mert lehet, hogy antibiotikum adása szükséges. Máskor ilyen esetekben Betadine-t használjon!!!!!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 12:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: