• 1 hónapos bokarándulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Egy hónapja kirándult a bokám. az ínszalagok meghúzódtak. már egyébként sokadjára jártam így. Kaptam fekvőgipszet,amivel néha mentem is mert kellett vennem ételt de nem álltam rá hanem mankóval. egy hét után meg kaptam ilyen bokafogót. ekkor már pihentettem,de néha mennem is kellett sajnos,.eleinte mankóval de később anélkül mentem. Kilométereket már bírtam vele menni,viszont most megerőltethettem szerintem és nehézkes a járás. Most jégzselézzük,meg hidegvízzel borogatjuk és fel van pockolva a lábam. a ráállás még kicsit fáj. Meg szeretném kérdezni,hogy mi lehet a bajom? Illetve mennyire lehet ez komoly,esetleg lehet hogy műteni kell.? Csak mert én most kinn vagyok hollandiában és nincs eu-s tb-m. Mit érdemes tennem? Hány napig pihentessem,esetleg mozgassam? Netán azonnal haza kellene mennem Magyarországra és egyből orvoshoz,csontkovácshoz kellene fordulnom? Jelenleg két napja nagyon pihentetem. Az előbb kimentem bokarögzítővel a mosdóba..kicsit fáj a külsőbokatájékon a csont körül a lábam és a bokám hátsó részénél egy kicsit a szalagok. Illetve a bokámnál a csont meg van kicsit,minimálisan nagyobbodva,viszont nem fáj. Mi lehet most a lábammal? Válaszát előre is köszönöm és igyekszem majd meghálálni! : István

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Panaszai hátterében több dolog állhat. Előfordulhat, hogy részleges bokaszalag szakadása volt, mely nem gyógyult meg teljesen és ez okoz visszatérő panaszokat. A rendszeres megerőltetés is eredményezhet hasonló tüneteket, illetve a nem megfelelő rögzítés és a nem megfelelő ideig történő pihentetés. Én azt javaslom, hogy mihamarabb nézesse meg a bokáját egy ortopéd, vagy baleseti sebész szakorvossal és a vizsgálatokat követően remélhetőleg meglesz a megfelelő megoldás.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 14., 14:57; Megválaszolva: 2011. július 17., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: