• Metacarpus 4. törés, kontroll

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Két hete a jobb kezemen a 4. metacarpus eltört, begipszelték, a kontroll rtg alapján elfogadható állapotban sikerült rögzíteni. Érdeklődnék, hogy további kontroll röntgent szoktak-e készíteni a gipszviselés alatt, mert szeretném elkerülni, hogy 3 hét múlva derüljön ki, ha rosszul forr össze. Köszönettel: Malmosi Péter

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

        A metacarpus töréseket a törés jellegétől, helyétől és a sérült életkorától függően 4-6 hétig szoktuk rögzíteni. Ha a helyzet másképp nem igényli akkor a kontroll röntgen vizsgálatok 1, 2, 4 hetes korban készülnek, illetve a gipszlevételt követően A 2 hetet követően, ha megfelelő a gipsz és megfelelő a végtagkímélet már nem szokott a törés elmozdulni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. július 11., 11:48; Megválaszolva: 2011. július 12., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: