• Könyök törésem mikorra fog meggyógyulni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete tört el a könyököm.A bal radius fejecsén dislocatio nélküli fractura .Mikor tudommajd használni a kezem és a doki azt mondta 3 hét után leszedik a gipszet .Nem lesz baja a kezemnek he ilyen hamar leszedik.köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyöktörés témában

        Vizsgálat és a röntgen ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírása alapján Én még a 3 hét gipszet is sokallom. A MI gyakorlatunkban 1-2 hét a gipszrögzítés és utána funkcionális kezelést alkalmazunk elmozdulás nélküli töréseknél, mert a könyök 3-4 hétre történő gipszelése jelentős letapadásokkal, mozgásbeszűkülésekkel jár, melyet csak hosszas gyógytornával lehet helyreállítani. De természetesen nem műhiba a 3 hét rögzítés, mert lehet, hogy abban az intézetben ahol járt ez a bevett szokás, vagy biztosra mennek, mert a törés helyzete, jellege olyan, hogy hajlamos az elcsúszásra. A gipszlevétel után pedig meg kell kezdeni a tornáztatást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. június 06., 12:37; Megválaszolva: 2011. június 07., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: