• AGYALAPI TÖRÉS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagybátyám péntek esteagyalapi törést szenvedett. Az ütés a fejét jobb oldalon, a szemöldöke fölött, a halánték közelében érte. Az ütés után valamennyi ideig eszméletlen volt, majd felkelt, és "ésszerűen" viselkedett, pl. a kertben mosta le a vért magáról, nehogy a házban összevérezzen valamit. Miután mások észlelték, mi történt vele, rögtön hívtak segítséget, de nem emlékezett rá, hogyan történt a sérülés. Az orvosi rendelőben még önmaga leellenőrizte, lát-e mindkét szemével. A kórházba szállítás közben viszont már zavart volt, majd görcsrohamot kapott. Vizsgálat után azonnal megműtötték. Azóta viszont még nem tért magához, intenzív osztályon fekszik. 44 éves egészséges férfiról van szó. Keze, lába mozog, állítólag ma már nyugtalannak tűnt, ezért nyugtatót kap. Az orvosok a kórházban annyit mondanak, 7-10 nap a választó. Azt szeretném megtudni, milyen lehetőségei vannak, mi történhet vele? Nagyon aggódok érte, szeretnék többet tudni, kérem, válaszával segítsen!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agysérülés témában

        Kedves Kérdező! Az ütés következtében nagy valószínűséggel valamilyen típusú vérzés alakult ki, vagy olyan fokú agydúzzanat, mely kórosan befolyásolja az agy működését. Találgatásba nem szeretnék bocsátkozni, nyugodtan kérdezze meg a kezelőorvost ezekről.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. június 05., 23:37; Megválaszolva: 2011. június 06., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: