• Haluszony

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Tegnap heck haltörzset pucoltam és az uszonynál megcsuszott a kezem és egy kicsit egy uszony szálka szerü hegyes vége beleállt a hüvelykujjamba. Nem ment mélyre, csak éppen annyira, hogy nem esett ki magától. Gyorsan kezet mostam és nyomogattam, hogy vérezzen ki, majd Betadinnal jól bedörzsöltem. Ma érzékeny az ujjam, és csak enyhén látni egy kis pirosabb foltot. A háziorvoshoz ezzel nem merek elmenni,mert biztos, hogy nem adna tetanusz injekciót, hiszen nem látványos, de én azért magamban izgulok, hogy lehet-e ettől valamilyen komolyabb fertőzést kapni? Ebben kérném szives megnyugtató válaszukat. Tisztelettel: Szné Kati

        Dr. Bogdán Aurél válasza a seb témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni, de látatlanban is azt javaslom, hogy keressen fel egy baleseti szakrendelést. Az csak az egyik dolog, hogy ha 5 éven belül nem kapott tetanusz ellen védőoltást akkor kapnia kell, de a sebet is ki kell metszeni és tisztítani, mert könnyen az egész ujjra kiterjedő gyulladást lehet szerezni, mely a legrosszabb esetben az ujj elvesztéséhez is vezethet!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 06., 13:42; Megválaszolva: 2011. május 08., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó