• ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! Kedden beleléptem egy rozsdás drotba, felsértette a börömet, kicsit vérzett! Mivel nem voltam otthon nem tudtam lekezelni, kb fél ora mulva értem haza akkor bekentem ecettel, megmostam meg fujtam rá parfümöt! Másnap, a sebészet, adott tetanusz receptet, a háziorvos beadta! Az lenne a kérdésem, mivel nem lett rendesen lekezelve az amugy csak kicsit szurt sem, lehet vérmérgezésem tőle? és ha igen akkor mikor, és mik a tünetei? kicsit még piros a seb körül, de semmi nincs vele. válaszát köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a sérülés témában

        Kedves Kérdező! Elvileg bejuthatott valamilyen kórokozó, a Tetanus elleni védőoltás csak egyfajta fertőzéstől, a tetanusztól véd, egyébtől nem. Ha fáj, duzzadt, vörös, akkor fertőzésről van szó, ez esetben forduljon orvoshoz. Legközelebb ne ecettel és parfümmel kezelje, hanem Betadinnal!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 28., 13:36; Megválaszolva: 2011. április 29., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: