• Sípcsont-törésem megműtötték, mikorra gyógyulok meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! Koszonom szepen valaszat elozo kerdesemre!Azota a 4. heti konzultacio soran megmutottek a labamat.ORIF modszerrel.1 titan lapot es kilenc csavart kaptam.Egy het elteltevel komplikacio es fertozes nem lepett fel.Az orvos azt mondta hogy ami a ket csont kozott kepzodott zseles anyag kepzodott azt is megoriztek es nem tavolitottak el hogy serkencse a gyugyulast.Mostani kerdesem az lenne hogy igy most mennyi ido korulbelul mire labra allhatok.4 hetre kaptam konnyitett terd alatti uvegszalas gipszet es 4 het utan kell visszamenjek ujabb konzultaciora. Ide Masolnam |Eredeti kerdesemet: Segitseget elore is koszonom szepen Azt szeretnem kerdezni hogy mennyi ido mire ujra jarni tudok sipcsont tores utan?Angliaban elek es sajnos az orvosok nem eleg hatarozottak de ezt most nem fejtenem ki.Spiralisan tort a tibi-am 1/3-nal es e mellet a fibula is a bokanal de ez a resz nem valt el egymastol.Konzervativ gyogyitasi modot javasolt egy idosebb orvos mig a fiatalabbak mind mutetet hajtottak volna vegre a labamon.A konzervativ gyogyitas mod mellett dontottem az mivel a idosebb doktor ur az ortopedia vezetoje.4. hetnel vagyok es a rontgen kepen lathato hogy a fibula gyogyult allapotban van de a tibian nem latni semmi javulast.Gipszes sin-nel van rogzitve a labam combnyakig es ez egy uvegszalas kotessel korbe tekerve.Legutobbi konzultacion lathato hogy az elso rontgen felvetelhez kepest a tibia 7.5 fokot el van mozdulva de azt mondtak hogy 10 fokig ez elnezheto.A gipszben mar tudom mozgatni a bokamat es sajnos a sipcsontomat is de azt mondtak hogy nem szivesen cserelnek le a gipszet mivel ezzt mutoben kellene megtenni hiszen nincsen meg gyogyulas a tibia kozott ahol res van.Mit javasolna nekem mit kerjek orvosomtol valamint mennyi idore kell korulbelul a gyogyulasra.Tudom hogy ez sok tenyezotol fugg de megis jo lenne valami atlagos idot kapni.Segitseget elore is koszonom szepen.

        WEBBeteg szakértő válasza a csonttörés témában

        A lemezes szintéziseket követően a körülményektől függően 4-8 esetleg 12 hétig kell gipszelni és kímélni a lábat. Tekintettel arra, hogy már 4 hetes volt a sérülése mikor megoperálták, így feltehetően ( a gyógyulástól függően) 4 hétig lesz fenn a gipsz és azután fokozatosan lehet majd terhelni a lábát. A teljes terhelést a sérüléstől számított 12-16 héten, a műtéttől számítva 8-12. héten lehet elérni, ha minden rendben zajlik.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 21., 16:42; Megválaszolva: 2011. április 24., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: