• Ez így természetes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Önöket! Férjemet tavaly szeptemberben érte baleset, amelynek következtében eltört 3 csigolyája deréktájon. Műteni nem kellett, csak feküdt 5 hétig és fájdalomcsillapítókat kapott. Decembertől februárig járt kezelésekre: vízi tornára és száraz gerinctornára. 2x15 alkalom volt. Az iránt érdeklődnék, hogy ez természetes, hogy a férjemnek még mindig nagyon fáj a háta és a dereka? Fog ez még idővel javulni vagy el kellene mennünk újra orvoshoz? Vagy még kellenének kezelések? Férjem 61 éves. Lehet még teljesen egészséges? Nem akar fájdalomcsillapítókon élni. November óta nem is szed egy szemet sem. Előre is köszönöm a válaszukat. Tisztelettel: Szilvia

        Dr. Boros Miklós válasza a csigolyatörés témában

        Tisztelt Kérdező! A gerinc stabilitása részben sérült és sohasem lesz tökéletes. Legyen egy neurológiai szakvizsgálat és sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. A legfontosabb a gerinc melletti izmok megerősítése. Az életmódváltás, naponkénti gyógytorna mindenképpen szükséges. A jelenlegi neurológiai status rögzítése ideggyógyászaton indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 11., 13:11; Megválaszolva: 2011. március 16., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: