• Bokaszalag műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fiatalabb koromban mindkét bokám megsérült foci közben, részleges bokaszalag szakadásom volt a bal bokámon és a jobb kétszer eltörött. Két hete rosszul léptem, elestem és rettenetes fájdalmat éreztem a jobb bokámban, pár másodpercig a jobb lábamat sem bírtam megmozdítani aztán próbáltam felülni és megnézni, hogy mi van a bokámmal és miközben mozogtam egy óriásit reccsent a bokám, mintha visszaugrott volna a helyére. Létezik olyan, hogy kiugrik az ember bokája mint mondjuk sokaknak a válla? Ezek után óriásira dagadt a bokám és szerintem szalag probléma lehetett (nem vagyok szakértő) de tapasztaltam már sajnos... orvos nem látta mert külföldön élek és itt nincs biztosításom és hát így nagyon drága lett volna a vizit. Két héten belül hazamegyek, úgyhogy akkor mindenképpen felkeresek egy orvost de végül is a kérdésem az lenne, hogyha mondjuk alávetem magam annak, hogy megműtsék a szalagjaimat akkor a műtét után azok "olyanok lennének mint új korukban" vagy ez csak 1 hiú ábránd? Csak mert a fociról nem szívesen mondanék le de már nem merek játszani, főleg ezek után nem. Egyébként szombaton lesz 2 hete, hogy ez történt és most már a duzzanat egész szépen lement, normálisan tudok járni, fájdalmat nem érzek járás közben de mikor tornáztatom akkor igen és nagyon recseg-ropog... volt nálam FLECTOR gél, azzal kenegettem meg jegeltem az első pár napban aztán küldtek ki LIOTON gélt, most még azt használom. A választ előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        A teljes bokaficam csaknem kizárható, mert az törés nélkül nem jön létre, illetve nem megy helyre magától. Az elképzelhető, hogy a lazább szalagok miatt egy félficamos helyzet alakult ki, ami magától "helyre tud menni" és hasonló élményt "eredményez", mintha ficamodott volna. A tünetek gyors javulása is ezt igazolja. Az, hogy olyan legyen mint régen, az tényleg hiú ábránd, viszont annyira megjavulhat, hogy ismét biztonságosan focizhasson. Mielőbb keressen fel egy traumatológiai szakrendelést, addig kenegesse és pihentesse!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 11., 03:04; Megválaszolva: 2011. március 13., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: