• Térdfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly november elején nekem jött 1 motoros.Szerencsémre nem gyorsan száguldozott,de így is megütött 1-2 helyen.Én háttal álltam neki és mellettem akart elmenni,de az ittasságtól így kicentizte a távolságot. A kormánnyal a derekam,lábtartójával a jobb vádlim ütötte meg,majd rácsücsültem a térdeimre.A bal térdem volt bedagadva és csúnyán bekékülve.Volt kint mentő,másnap bementem a balesetire ahol elküldtek röntgenre ,de semmi elváltozást nem tapasztaltak. Sajnos 3 nap pihenő után mennem kellett dolgozni(féltve munkahelyem,végül 1,5 hónap múlva létszámleépítés miatt mégis megszűnt),persze majdnem sírva melóztam végig a napot.(állómunka) Azt mondták majd jobb lesz és elmúlik,de elég sűrűn előjön a térdfájdalom,sőt most már a másik is fáj...gondolom a másik miatt,hogy azt terhelem amikor csak tudom.Néha a lépcsőn alig tudok feljönni(5.emelet),térddagadást nem igazán veszek észre,viszont guggolni,amit a fájdalmam miatt is leginkább csak fürdés közben végzek,akkor érzem úgy,hogy mint ha feszülne.A guggolás sem okozott nekem soha problémát,sőt sokan irigykedtek is rám,hogy mennyi ideig bírom,de most az is nehézkes és fájdalmas. Most olyan nagyon nehézkesnek,fájdalmasnak érzem a mozgást.sokszor felállni is úgy állok fel,mint egy 70 éves nénike. A kérdéseim: 1.Ön szerint elmúlik e valaha ez a fájdalom vagy egy részeg motoros miatt már így kell leélnem az életem? 2.milyen orvost keressek fel? 3.vagy milyen készítmény,gyógyszer,kenőcs,krém való tüneteimre?? 4.jaaa....és majd elfelejtettem,hogy mennyire tanácsos futnom?ugyanis mikor kevésbé fáj,olyankor szoktam 1 keveset,mert a leendő munkámhoz ez elengedhetetlen lenne. Köszönöm a lehetőséget !!További szép napot mindenkinek!! Ágnes

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján a baleset során valamilyen porckárosodást szenvedhetett, melyet a röntgen nem mutatott ki(nem is tudja, hisz a porc nem ad röntgen árnyékot). Természetesen nem kell így leélnie az életét. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a megfelelő vizsgálatok során kiderül, hogy milyen jellegű a sérülése és a megfelelő kezelésben is részesítik. Addig viszont azt tanácsolom, hogy ne fusson, mert azzal még többet árthat. A mozgásról, viszont nem kell és nem is szabad lemondani. Úszás, kerékpározás az amit ajánlani tudok, illetve azt, hogy amíg eljut a szakrendelésre szedjen valamilyen recept nélkül kapható porcerősítőt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 08., 14:44; Megválaszolva: 2011. március 10., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: