• Bokatörés utáni mielőbi fegyógyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 napja műtöttek, belbokatörés ill.elmozdulással járó külbokatörréssel valamint szalagszakadással.6 hét fekvőgipszet javasol az orvos.Az orvos nem engedi a terhelést,még három hét után sem jöhet szóba a járógipsz,attól félek hogy fellép az izomsorvadás és hosszabb ideig tart agyógyúlásom. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokatörés témában

        Vizsgálat nélkül és a dokumentációk ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Vannak olyan helyzetek, amikor 6 hétig nem szoktuk megengedni a terhelést, és a műtéti terület védelmében erre az időre gipszet helyezünk. Ilyen helyzet pl. többszörös törés, gyenge csontállomány, nagy testsúly, stb. Feltehetően ezek egyike fennáll Önnél, és ezért szükséges a tehermentesítés. Ezzel valóban elhúzódik valamelyest a rehabilitációt, de ez még mindig jobb, mint ha szétesik az összerakot csont és ismételten operálni kellene.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 20., 17:54; Megválaszolva: 2011. február 23., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: