• Csonttörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Dr.ÚR! Ismét szeretnék néhány kérdésemre vláaszt kapni: Voltam kontoll röntgenen és ott megállapították, hogí a csontcyszta nem telitődött vissza, három hónap múlva újabb röntgenre kell mennem és ha még ott lesz meg kell műteni. Mennyi az esély, hogy ez a cyszta már nem lesz ott? Ha igen akkor hogyan zajlik egy ilyen műtét? Be kell lfeküdnöm kórházba és ha igen kb. hány napra. jelenleg gyógytornára járok, mert nem igazán tudom használni a kezemet és még mindig fáj, a gipsz két hete került le. Köszönöm előre is váéaszát, egy aggogó kérdező.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

        Arra, hogy a ciszta már nem lesz ott, nem sok esélyt látok. Azt inkább el tudom képzelni, hogy csökken a mérete, de sajnos az ellenkezője is bekövetkezhet. A műtét lényege, hogy felkeresik a cisztát, kikaparják a bennékét, amit szövettani vizsgálatra is el szoktak küldeni, az esetleges rákos elváltozás (igen ritka) kizárása végett, és általában a csípőlapátból vett saját szivacsos csonttal, vagy konzervcsonttal feltöltik a visszamaradt üreget, és az új csont ezáltal tud benőni a ciszta helyére és "befoltozza a lyukat". A beavatkozáshoz néhány napra be kell feküdni, általában, ha nincs szövődmény, akkor ez 3-5 napra tehető.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 13., 14:09; Megválaszolva: 2011. február 15., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: