• Bordatörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztlet Doktor Nő/Úr! A jobb oldalamon a hónalj alsó vonalában eltört két bordám. Ez úgy derült ki,hogy felfedeztem egy dudort, ami elég érzékeny volt mindennemű érintkezésre, de már enyhült a fájdalom. A röntgenfelvétel ki is mutatta. Ennek már 3 hete, a leleten olvasható is, hogy gyógyulófélben lévők a törött bordák. Azt szeretném tudni, hogy mit tehetek én azért, vagy milyen kezelés lenne, ami segítené a gyógyulásomat? A dudor még látható szabad szemmel és azt is szeretném tudni, hogy ez eltűnik-e? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bordatörés témában

        A bordatörés teljes gyógyulása akár fél év is lehet, de általában 6-8 hét alatt válik fájdalmatlanná. Ha változatosan étkezik, akkor igazából nincs szükség táplálék kiegészítőkre, vitaminokra. Amíg panaszos szedjen fájdalomcsillapítót, végezze a légzőtornát, szedjen köptetőt. A teljes gyógyulással a dudor várhatóen teljesen eltűnik.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 04., 19:07; Megválaszolva: 2011. február 07., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: