• Nyilalló fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr! Lenne egy kérdésem Önhöz. Még kiskoromban sokat ugráltam le magas helyekről (1-2 méter), egyszer viszont éreztem hogy a heréim és a végbélnyílás közötti rész elkezd nyilallni leérkezés után (nyilallás/szúró fájdalom). A fájdalom van, hogy 1 mp alatt elmúlik de tartott már 5-10 másodpercig is. Azóta is előjön néha (jelenleg 22 éves vagyok); az esetek 90%-ában a magasból való leérkezés után, de előfordult már egyszerű séta közben is. Lassan 14 éve kézilabdázok, a pályán nem fordult elő még szerencsére ilyen. Volt régebben aranyerem, amiből kigyógyultam (talán lehet köze hozzá). Orvoshoz idáig azért nem fordultam vele, mert egyrészt nem találtam olyan nagy problémának, másrészt nem akartam az esetleges hétről hétre történő kivizsgálásokkal túl sok időt edzés nélkül eltölteni. A segítséget ill. tanácsot előre is köszönöm! Várom válaszát, üdvözlettel: Péter

        WEBBeteg Szakértő válasza a gáttáji fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Magasból leugrás esetén a medencefenék izomzatára nagyobb terhelés jut. Ez az oka a pansznak, ami sem kivizsgálást sem kezelést nem igényel.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. január 12., 23:37; Megválaszolva: 2011. január 16., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: