• Külső bokatörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.október 31-én elütött egy figyelmetlen sofőr,melynek következtében a jobb lábamon külső bokatörést szenvedtem.Műteni kellett volna a bokámat,de sajnos 4keresztes nikkel allergiám van,így a műtét elmaradt.5 hét fekvőgipszet kaptam,ez december 6-án kerülhet a lábamra járógipsz.Azt mondta a doktor úr,ez kb ismét 5hét.Egy ilyen sérülésből adódhat-e maradandó károsodás?És a járógipsszel milyen mértékben terhelhetem a lábam?Kell valamilyen segéd eszközt akkor is használnom?A trombózist megelőző injekciót a járógipsz ideje alatt is adnom kell magamnak?Várom szíves válaszát tisztelettel.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat és a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok mindenben megfelelő választ adni. Ami biztos, hogy a trombózist megelőző injekciót a járó gipsz idején is adni kell. Segédeszközt (mankó, vagy járókeret) célszerű használni járógipsznél is. Maradandó károsodás adódhat, de ennek valószínüségét megítélni nem tudom. Amit viszont nem értek, miért kapott 5 hétig fekvő gipszet és miért terveznek 5 hétig járó gipszet? Ha ténylegesen külboka törése volt, akkor azt 3 hét fekvő és 3 hét járó gipszel szoktuk kezelni. Lehet, hogy volt más sérülése is, ami megnyújtja a gyógytartamaot!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2010. november 22., 12:24; Megválaszolva: 2010. november 23., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: