• Leesett köröm a lábújjról

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szombaton egy szerencsétlen rúgásnak köszönhetően feljött a nagylábujjamról a köröm. Minden csupa vér volt, az orvosok ellátták, bekötözték, mindössze egy minimális csonk maradt, ami szerintük le fog esni. Jelenleg betadinnal kezelem és bekötözöm. Másfél hét múlva mennék a tengerre. Addigra meggyógyulhat annyira, hogy ne fájjon és a sós víz se ártson neki, vagy kerülnöm kell majd a vizet? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a köröm témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elvileg nincs akadálya, hogy ennyi idő alatt meggyógyuljon a körömágy. Sokat segítene a gyógyulásban, ha a csonk is eltávolításra kerülne, mert akkor egységes, nem gyűrődött körömlemez alakulna ki és nem okozna később több komplikációt. A sérüléstől számított 7-10 nap alatt megkeményedik annyira a körömlemez helye, hogy cipőt is tudjon viselni, illetve a víz se csípje.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. augusztus 07., 12:52; Megválaszolva: 2017. augusztus 17., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: