• homlok és arc sérűlés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni hogy a röngen képen lehet e látni valami elváltozást.törést,bennyomodást,asszimetriát? 15 honapos baba röngenképe. a képet amit küldök nem nyilvános.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a röntgen értékelés témában

        A pontos válaszhoz alapvetően két irányból kell készíteni röntgen felvételt, hogy az esetleges vetüléseket ki lehessen zárni. Ez pedig csak egy irányból ábrázolja a koponyát. A másik probléma, hogy ilyen kis képen a törést észrevenni nem igazán lehet. Ráadásul a kicsik koponyacsontjai még nincsenek összeforrva, így a koponyacsontok közötti hézag és a törés nem különíthető el egymástól, csak nagyobb felbontásban. A küldött felvételen így sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet sérülést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. április 03., 14:13; Megválaszolva: 2017. április 08., 12:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! 1 évvel ezelőtt sikerült átesnem egy sörpadon, és a lábában megütöttem a jobb combom. Tenyérnagyságú lila foltom lett, ami ugyan pár hét alatt el is múlt, de most egy évvel később is megmaradt egy, a folt nagyságú duzzanat. Van...