• Traumás lábszársérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Férjem 6 hete edzés közben motorral fának ütközött. Védőfelszerelés természetesen volt rajta, ám így is kiterjedt zúzódás keletkezett a lábszár közepén. A vérömleny bokától térdig jegelésre, Dolobene és fekete nadálytő krémmel kezelésre felszívódott ugyan,a dagadás csak ritka (estére) , már terhelhető is a lába, de még két tenyérnyi vaskos duzzanat van a sípcsontja fölött, bőrpír- néha körben is- a lábán, ami sokszor igen forró tapintású. Fájdalomra ritkán panaszkodik, láza nincs, bár más esetben sem fordul elő. Közben fogorvosunk Dalacint írt fel neki, míg szedte elmúlt a bőrfelszíni vörösség, de abbahagyása után pár nappal visszatért. Orvoshoz vonszolni még nem tudtam, engem egyre jobban aggaszt, hogy komolyabb sérülést nem kezeltetünk megfelelően. Kérem segítségét, mi lehet a probléma, félek csonthártyagyulladás, izomszakadás vagy fel nem szívódott haematoma áll a háttérben. Köszönettel : Calla

        Dr. Csuth Ágnes válasza a sérülés témában

        Kedves Kérdező! Valóban lehet szó gyulladásról, akár a lágyrészekben, akár a csonthártya gyulladásáról is. Pontos diagnózis csak vizsgálat után mondható. Feltétlenül forduljon férje traumatológushoz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 18., 12:02; Megválaszolva: 2011. november 21., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: