• Élősködő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő. Tavaly ilyenkor furcsa tüneteim voltak,mintha valami mászna a torkomon.Orvoshoz mentem ahol a pajzsmirigyemre került a hangsúly,voltam is kivizsgálásokon,ami közben kiderült,hogy babát várok.Nagyon rossz az emésztésem már évek óta,volt kezdődő gyomorfekélyem is.Az utóbbi időben a terhességem végén sűrűn volt székrekedésem,vasat is szedtem ráadásul.Majd a szülés után abbahagytam,mivel folyamatosan véres volt a székletem.Aztán lassan rendszeres lett a székletem,nem ,,koppanós",de fehér darabkák voltak benne.Majd csomóban hullani kezdett a hajam,gondoltam biztos a szoptatás miatt vitaminhiányom van és megint szedni kezdtem a vasat,ami miatt megint székrekedésem van,fáj a hasam,puffadok is.Másfél hete egy lárvát találtam az ágyban csak nem értettem hogy került oda,mert egyszer csak ott volt,nagyon megijedtem mert ott volt a kisbabám is mellette.Aztán rá pár napra egy ugyan olyat találtam a pelenkázón miközben fürdés után törölgettem a kicsit,akkor is csak úgy ott volt,hirtelen.Aztán ma wczés után találtam egyet a wcben is.Na ekkor már tényleg nagyon megijedtem,pici sötétbarna,nem tudom mi lehet az,félek ha férgem van az a kicsinek is árthat,még szopik.Mindenképpen orvoshoz fordulok,csak előbb meg szeretném tudni mi lehet ez,nehogy hülyének nézzenek.A mászó érzést megint érzem a torkomban,lehet hogy belőlem hullanak ezek a valamik?Kérem minél hamarabb válaszoljanak,mert nagyon aggódom!!!!!Előre is nagyon köszönöm Üdvözlettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a élősködő témában

        Kedves Kérdező ! A vastabletta szedése sokszor okoz székrekedést, végbélvérzést nem. Utóbbi oka a székrekedésben keresendő. A hajhullás hátterében lehet vashiányos vérszegénység. Többféle vaskészítmény van patikai forgalomban, célszerű lenne találni olyat, amelynél a legkevesebb mellékhatás jelentkezik. A különböző helyeken talált lárvák valószínűleg nem Önből származnak. Javaslom széklet féregpete vizsgálat elvégeztetését, hogy ki lehessen zárni a fertőzést.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 25., 14:23; Megválaszolva: 2011. április 27., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...