• Bélférgességet kaptam ázsiai utam során, visszatért

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ázsiában voltam 1 hónappal ezelött, és Entamoeba Hystorica fertözést kaptam . A Dg.t ott állitották fel. Tarivid és Klion kezeléssel, 3 hétig, tünetmentessé váltam.Két székletminta neg. volt.  Mivel a side effect (nausea, cephalgia, stb.) elég kellemetlenek voltak, a gyógyszereket abbahagytam.  10 nap mulva ismét diarrhea, és a fecaliában mozgó férgek, lárvák, és cysták jelentek meg.Discomfort érzésem felerösödött. Hová forduljak szakértői consultáciora, és adekvált therápia beállitására?.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bélférgesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ismételt parazita-vizsgálat szükséges (az entamoeba is visszatérhetett, de lehetett kevert fertőzés). A leginkább illetékes hely a következő: Trop-Med Hungary Trópusi és Utazási Betegségek Intézete, Előjegyzés alapján (minden nap 8.00h-20.00h-ig) fogadják az utazókat és a betegeket a 1094, Budapest, Páva utca 27. szám alatt hétfő-szerda-pénteki napokon).

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2009-03-17 08:58:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....