• Hólyagféreg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A májon levő hólyagféreg mérete elég nagy, 99mm x 87mm a CT vizsgálat szerint. A vér és májeredmények jók, gyógyszeres kezelést írtak fel. Nagymamám jól érzi magát. Milyen veszély áll fenn? Kifakadhat-e? Mire kell vigyáznia. Állítólag olyant is hallottunk h leszívatható. Ez hogyan lehetséges?

        WEBBeteg szakértő válasza a cysta témában

        Kedves kérdező!

        A mérete már műtéti megoldást indokolna. Az életkor, ami a gyógyszeres kezelés mellett szól, bár mindig az általános állapotot nézzük. A veszély az lehet, hogy megreped a cysta, emiatt legyen óvatos, ne érje trauma lehetőség szerint. Mérete miatt nyomja a környező májrészeket, bár a laboreredmény ezt jelezné, ha súlyos lenne. A leszívás nem javasolt ilyen típusú elváltozásoknál. A fala úgyis bent marad, ezért visszatelődik és ilyen típusú cysták esetén magas a szövődmények előfordulása.

         Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-09 10:06:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Egy eléggé kellemetlen, elvont kéréssel fordulnék önhöz. Jelenleg kivizsgálás alatt van, hogy vannak-e bélférgek az emésztőrendszeremben. Emiatt az elmúlt pár napban rendszeresen átvizsgálom a székletemet. Az egyik...
        Tisztelt Doktor Úr! A következő esettel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét: 2008.06 hó időpontban kullancs csípés gyanúval mentem orvoshoz. 2008.05.31(mentőszolg. közp.ügyelet) Statusz:jobb lábszáron gyerektenyérnyi viszkető,...
        Tisztelt doktor Úr! Kisfiamat szeptember közepén megcsípte egy kullancs. Az eltávolítását orvos végezte. Sajnos megfertőződött a borrelia baktériummal, ami a mai nappal beigazolódott. Két héttel a csípés után egy napig magas láza volt....