• Erős izzadságszag,miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő lenne. A hónaljszagom néha nagyon kellemetlen,és a legfőbb probléma, hogy hiába tusolok le úgymond semmit nem ér, mert a szag ugyan úgy megmarad. Próbáltam már sok mindent: - leborotváltam - nem borotváltam, csak lenyírtam - aloe vera-s szappannal - tüsfűrdő - sima szappan - golyós dezodor, spray(ezüst formulást és simát is) - dörzsöltem már körömkefével, szárított uborkával(kozmetikai csomagban lévő) - gondoltam a sulyom miatt is előjöhet, most is fogyózom. - esetleg a cukorbetegséggel kapcsolatban lehet? Most amit használok talán segít, de az se teljes mértékben. Most Aloe Vera-s szappan + tusfürdő, majd tusolás után "kemény" stift. És így "elviselhető". De jó lenne hosszabb távon is megoldani. Nem vagyok izzadós típus, egyszerűen nem értem mitől lehet. (Persze azzal tisztában vagyok,hogy mindenki izzad)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! A problémát valószínűleg maga a cukorbetegség okozza, illetve a túlsúly. Javasolt a vércukorértékek optimalizálására fokozottan odafigyelni, illetve optimalizálni a testsúlyt. Addig is a solutio antisudorica használata javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 01., 21:32; Megválaszolva: 2011. november 03., 09:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: