• Mit javasol candidára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor Úr/Nő. Évek óta candidától szenvedek nőgyógyászati téren amely hüvelyváladékozás tünrtével jár. Mostanra már más jellegű problémáim, tüneteim is jelentkeztek éspedig: vastagbélgyulladás, puffadás, állandó fáradékonyság, soványság, képtelen vagyok hízni pedig eszem, jó az étvágyam is, ingerűltség, hajhullás. Én Kárpátaljáról jelentkezem és itt sajnos nem igazán foglalkoznak a candida kezelésével. Próbáltam neten utánna olvasni milyen gyógyszeres kezelést javasolnak és sok csodaszerrel találkoztam de laikusként nem tudom el dönteni meik is lehet hatékony. Nagyon örülnék ha tudna nekem valamilyen gyóygszeres kezelést javasolni mert már nagyon szeretnék szabadulni ettől az állapottól. Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelettel: Bagu Marianna

        Dr. Csuth Ágnes válasza a candida témában

        Kedves Magdolna! A konzervatív orvostudomány nálunk sem ismeri el a Candida többszervi változatos problémát okozó szerepét, inkább az életmódváltás, a stresszkezelés hozhat javulást az ilyen esetekben, nem gombaellenes kezelés. Önnek az alábbiakat javaslom: -pajzsmirigy-funkció ellenőrzése, ha gond van, akkor azt kezelni, rutn labor, mert panaszait okozhatja pl. vérszegénység is - egyszerű szénhidrátokban szegény, rostban gazdag étrend -zsírok fogyasztásának mérséklése, bő folyadék, probiotikum-kúra - gambaellenes nőgyógyászati kezelést követően rendszeres tejsavas irrigálás, hüvelyi probiotikum használata - immunerősítés: multivitaminokkal, esetleg alternatív szerekkel: pl. Echinacea, grapefruit mag kivonat

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 30., 19:58; Megválaszolva: 2011. október 31., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...