• Krónikus fáradtság?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Azzal kapcsolatban lenne a kérdésem,hogy a páommal(én 31,Ő 29éves)már 8éve hogy együtt vagyunk:) szóval,én szedek Q10-et 20mg-osat.már 1éve kb.és sokkal jobban érzem magam,ez pl a fáradstságra nagyon jó hatással van,és mindennapos tachikardia-ámat megszűntette,de viszont mostanában volt hogy 30mg-osat kaptam,aztán megint 20mg.osat szóval hogy változott a mennyiség,ez befolyásolja azt hogy megint nagyon fáradtnak érzem magamat,és megint van tachikardiám,vagy ez természetes tél elött??? Szóval melyik lenne az ideális nekem,végzek tfizikai munkát,van súlyfeleslegem,és túl vagyok egy sokáig tartó pánikbetegségen is.voltam nem régiben vakbél gyanúval a sürgősségin,ott csináltak ekg-ét,de azt mondták normálisan működik a szívem. Most már rendeződnek a dolgaim,ezért sem értem a tachikardiát sem. A következő a kérdésem,a páromnak is gondoltam ezt kellene szednie,neki soha nincs semmi baja egész életében,egy két orr vérzésdt leszámítva ami gyerekkora óta ritkán előjön. Sokat dolgozik viszonylag,és amikor csak teheti alszik legszívesebben,ez érthető is valahol,de más is van így a munkájával,mégsem ennyire kóros.29éves. Szóval,neki mit tudna ajánlani,illetve hány mg-osat kellene szednie a Q10-ből? És a Q10-et lehet folyamatosan kihagyás nélkül szedni,állandóan,illetve tényleg nagyon hatásos-e hosszú távon? És még annyi hogy mostanában,jobban feledékeny az átlagnál,pedig tanult okos férfiről van szó,erre van valami készítmény ami segítene?pl.bilobil stb.?vagy csak ez is a kimerültség miatt van?? Szeretném ha minden rendben lenne,mert már a gyermek vállalást tervezzük,így 8év után:) Köszönöm szépen a segítséget,várom válaszát!! Tisztelettel:Sz.Adrienn

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a fáradékonyság témában

        Kedves Kérdező! A Q10 vízben oldódó készítmény, ami azt jelenti, hogy a felesleget kiüríti a szervezet, nem tudja raktározni. Hogy mennyi az optimális adag, azt az ember testsúlya és fizikai állapota dönti el, a 10 és 20 mg is elképzelhető. Az Önök életkorában viszont általában véve nem jogos, hogy állandóan fáradt, kimerült legyen valaki, vagy feledékeny, ezért azt javasolnám, hogy a legfontosabb vizsgálatokat, szűréseket végeztessék el, gondoljanak utána életmódjuknak, munkájuk tempójának, pihenési szokásaiknak, étkezés -cigaretta - kávé - alkohol, stb. Amiben lehet, változtassanak, hogy egészségesebb az egészségesebb életmód felé. A táplálékkiegészítő valóban csak kiegészítő, nem ezektől várható a megoldás. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. október 25., 19:35; Megválaszolva: 2011. október 26., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: