• Szénhidrát anyagcsere zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szájnyálkahártyából candida albians gombát tenyésztettek ki, javasolták ételallergia irányában a kivizsgálásomat.Ez tehéntejre pozitív lett, illetve szénhidrát felszívódási zavart állapított meg a szakorvos. 150 g napi szénhidrát fogyasztást írt elő. Székletben candida határértéken, valamint kétszer negatív. Nystatint kaptam egy üveggel, illetve 20 szem drazsét. Ezeket beszedtem. A vékonybél bakteriális fertőzése miatt szintén több féle gyógyszert szedtem. A szám rendbejött, a diéta betartása mellet minden nap a 12 órás edéd után 14 óra körül erős puffadás, gázosodás kezdődik. 2 éve tértem át a vegetáriánus táplálkozásra, amely azért tartalmaz néha tengeri halat, gyakrabban tojást, allergia előtt tejtermékeket. 50 kg vagyok és 160 cm. A furcsa a dologban, hogy férjemnél is hasonlóak a tünetek, nála is ebéd után kezdődnek teljesen hasonló tünetek. Nála a gastroenteorológus szénhidrát anyagcsere zavart állapíott meg.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a candida témában

        Kedves Kérdező! Ha nem volt cukorterhelése, akkor a szénhidrát anyagcsere zavar diagnózisát nem tudom mire alapozzák Önöknél. A haspuffadás nem jele ennek. Kérdést nem igazán tett fel, így nem tudok mire válaszoni, de a tünetek alapján nem gondolom, hogy diabeteses.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. október 24., 12:56; Megválaszolva: 2011. október 25., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?