• Alkohol + medrol : S ...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv. Az egyén 4 % alkohol tartalmu sört fogyaszt, 3-4 litert naponta, saját belátása szerint nem akar korházba menni [aránylag sok a műhiba arány a környéken, sok ismerőse is volt beteg], fél tőle. Krónikus gyulladásos betegsége van, nem hajlandó beszedni a kiírt gyógyszert (medrol). naponta hány alig tud enni valamit hogy vissza ne jönne, most főleg gyomor és hastájéki fájdalmai vannak az izületiek és egyebek mellett. Ha most meg lenne tőle tagadva az alkohol (ilyenkor van hogy kiborul és volt rá példa hogy összetört valamit), akkor mennyi idő ami után biztonságosan lehetne beadni neki a gyógyszert (izomba injekció), és mennyi idő míg lenne valami hatása? Olvastam hogy gyomorfekély kialakulása esetén nem tanácsos kortikoszteroidokat szedni. Esetleg lenne-e valami alternatíva, ami csak a fájdalom érzetet csökkentené, a gyulladást nem (valamilyen gerinctáélyékra beadott fájdalomcsillapító injekció, de azt talán csak szakember adhatja be)? Ezt csak azért hogy biztos legyen valami látható hatása, hogy jobban bízzon az orvosokban.

        Dr. Szántó Antónia válasza a szteroid témában

        Tisztelt Kérdező, csak annyit tudok mondani, hogy az alkoholfogyasztást kell először mérsékelni. Ez nagyon sok, és biztosan nem elég, ha egyik napról a másikra nem kap az illető alkoholt. Ehhez a leálláshoz pszichiáter segítségét kell igénybe venni, kell valamilyen nyugtatót szednie, hogy ne alakuljanak ki az elvonási tünetek. A steroidot egyébként be lehet így is adni, csak gyomorvédő kell hozzá. De nem írta, hogy milyen gyulladásos betegségre akarnak szteroidot adni. A nem szteroid tartalmú gyógyszerek is károsíthatják a májat, tehát tiszta lelkiismerettel azokat sem tudnám javasolni. Van egy-két olyan tapasz, amiben nem szteroid gyulladáscsökkentő van, ezeket talán megpróbálhatja, és van egy olyan tapasz is, ami hőt fejleszt, így csillapítja a fájdalmat, nincs benne gyógyszer, ezt oda kell tenni, ahol fáj. De a legfontosabb, hogy alkoholból kevesebbet fogyasszon. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. október 15., 16:39; Megválaszolva: 2011. október 17., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó