• Belgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő Azzal a panasszal fordulok önhöz,hogy már 2 éve hasi panaszaim vannak ugymond teltségérzet haspufadás gyomorégés szédülés émelygés igy kelek fel reggel és egész nap tart minden nap eleinte csak a torkom fájt voltam vele fülorgégén de negaíiv aztán késöbb már a gyomrom égett voltam vele gyomortükrözésen de negatív aztán átmentem a belgyogyászatra és ott elküldtek egy teljes labor vizsgálatra amiben csak a koleszterinem magass egy kicsit a többi eredményem teljesen jó, elküldtek hasi ultrahangra is de azis teljesen negatív vagyis semilyen eltérés nincsen a doktornő javasolt a béltükrözést de ettől már nagyon félek és szeretném elkerülni kérdésem az lenne hogyha valamilyen bélbetegségem lenne daganat vagy bármi ami komoly bajt okozhatna azt kimutata e volna már az eddigi vizsgálatok vagy lenne e valamilyen jele már a vizsgálatokban ? vérképben? ultrahangban?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A béldaganat esetén nem feltétlenül észlelhető elváltozás a hasi ultrahang vizsgálatkor, csak előrehaladott esetben. A laborvizsgálat során lehet arra utaló jel, hogy daganat áll fenn, de ez nem minden esetben észlelhető. Gyulladásos elváltozásnak van laboratóriumi jele is. Az Ön esetében két éve folyamatosan fennálló változatlan panasz a daganat ellen szól. A vastagbél tükrözéssel kizárható a szervi elváltozás. A tünetek alapján felmerül az irritabilis bél szindróma lehetősége, melyet egyéb betegségek kizárása alapján állapíthatunk meg.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. október 13., 19:13; Megválaszolva: 2011. október 15., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó