• Állandó hányinger, nagymértékű fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A párom lassan 5. hete panaszkodik állandó hányingerre. Ez nem tűnne egy komoly problémának, de elmondása szerint rettenetesen kellemetlen, mivel egész nap jelen van, hol intenzívebben, hol kevésbé. Az átlagos testsúlya általában 72-73 kg között mozog (a 188-89 cm magasságához) de azóta, amióta ez a panasz fennáll, azóta 65-66,5 kg között ingadozik ez az érték. A fogyás meg is látszik rajta, sápadtabb, mint általában, beesett az arca, magyarul nem néz ki valami egészségesen. A tünet fellépése előtt 2 héttel körülbelül, volt egy hányásos hasmenéssel járó vírusa, de akkor csak az utóbbi állt fenn, hányni nem hányt, hányingere sem volt egyáltalán. A háziorvoshoz szeptember elején ment el, ő elküldte egy általános kivizsgálásra. Kért vérképet és vizelet mintát, de a labor szerint minden értéke negatív, a vérképén szinte nincs is csillagozott rész, csupán a vérsüllyedéses értéke lett nagyon alacsony. Volt neurológusnál, ott teljesen egészségesnek nyilvánították. A gasztroenterológián is megvizsgálták, de mivel egyáltalán nem fáj sem a gyomra, sem a hasa, ezért a refluxot és egyéb betegségeket kizárták. Elküldték hasi ultrahangra, ott is mindent rendben találtak. Nemrég volt nyaki ultrahangon is, ahol megállapították, hogy a pajzsmirigye másfélszer, kétszer akkora, mint amekkorának lennie kellene, de erre is csak annyit mondtak, hogy ezt is kiváltja valami, nem ez a valós oka a hányingernek. Múlthét pénteken volt koponya CT-n, a vizsgálat eredményét még várjuk. Gondoltunk ugyanakkor a pszichés eredetű hányingerre is, de egyáltalán nem az az izgulós, idegeskedő típus. Nem szorong, nem érte különösebb trauma, végzős gimnazistaként pedig remekül teljesít, ahogyan eddig is tette. Szörnyű ez az egész procedúra és hogy senki sem állít fel egy egyértelmű diagnózist, nagyon aggódom érte, hogy még ennyi vizsgálat után sem tudják, hogy mi is pontosan a baja. Kérem, ha bármiféle meglátása vagy véleménye van ezzel kapcsolatban, ossza meg velem! Köszönöm szépen mielőbbi válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a fogyás témában

        Kedves Kérdező! A leírás alapján több lehetőséget kizártak már. A néhány hete lezajott vírusos fertőzés során szedett valamilyen gyógyszert? Ha a CT vizsgálat sem igazol kórosat, talán mégis szükséges lehet gastroscopos vizsgálat. Addig is tünetileg szedjen hányinger csökkentő szert a közérzete javítása érdekében. Ha a fenti vizsgálatokkal sem igazolódik kóros elváltozás, a panaszok hátterében mégis felmerül a pszihés eredet lehetősége. Talán a barátjának mégis lehet valailyen gondja, amiről Ön nem tud.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. október 13., 18:25; Megválaszolva: 2011. október 15., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...