• Milyen betegségre utalhatnak a következő tünetek,lehet komolyabb problámám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr! Mostanában furcsán érzem magam.Állandóan álmos vagyok,fáradt.A suliban amikor órán vagyok mindennap kabátban ülök,fázok,állandóan hideg a kezem.Gyakori a vizeletem,szinte minden órában kell, (ált.ban 8:00tól 15:00ig vagyok iskolában és ezalatt az idő alatt másfél l teát vagy ásványvizet iszom meg) Ha már érzem,hogy a mosdóba kell mennem akkor egyre jobban fázok, hűl le a kezem.Néha fáj az alhasam,de csak a köldökömnél,mintha húzná valami.Ma meg amikor hazaértem akkor tele lettem csalánszerű kiütéssel ami feldagadt és teljesen elterjedt a testemen. Utána néztem a leukémia tüneteinek,hasonlóak jelentkeznek rajtam,de pl. ismeretlen eredetű fogyás helyett inkább kívánom az ételt,de viszont ez a mindennapos fáradtság,alszok délután 2-3 órát ,alszok este legalább 7-8 órát.Most meg ez a bőrpír...( őszintén megmondom,csak azért mertem leírni ide a leukémiát,mert az egyik barátom ebbe halt meg és neki is az állandó fáradtsággal kezdődött,bármit is csinált elfáradt benne.) Önnek mi a véleménye ezekről a tünetekről?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a belgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A fáradtság, fázás hátterében vérszegénység is állhat. A gyakori vizelés a sok folyadékfogyasztás következménye is lehet. Mindenképpen javaslom vérkép és vizelet vizsgálatát. A testszerte észlelt kiütés hátterében allergia állhat,melynek számtalan kiváltó tényezője lehet. Tünetileg javasolt antihisztamin gyógyszer szedése, például Claritine akut recept nélkül is kapható a patikákban.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. október 04., 18:02; Megválaszolva: 2011. október 05., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...